De ervaring van Maartje

Contactverzorgende Zorg aan Huis

“De reactie van de cliënten, is waar je het allemaal voor doet. Daarnaast werk ik hier graag, omdat Zuiderhout je altijd blijft stimuleren te groeien en je kennis uit te breiden.”

Alweer ruim zes jaar werk ik bij Park Zuiderhout. Mijn vorige baan had wat bezuinigingen op hun route, dus ik besloot eens verder te kijken. Van de cliënten die ik op dat moment verzorgde hoorde ik over Zuiderhout. Toen de website mij aansprak besloot ik te solliciteren. Binnen twee weken was ik aangenomen! Het grappige is dat de cliënten die mij destijds getipt hebben, nu zelf ook op Park Zuiderhout wonen. Ik zie hen nog regelmatig.

Thuiszorg

Als contactverzorgende Zorg aan Huis ben ik verantwoordelijk voor de juiste zorg op maat bij de cliënten. Ik voer regelmatig gesprekken met hen en regel dan producten die nodig zijn voor het uitvoeren van de zorg. Ook houd ik het contact met hun familie, zodat we een beter samenwerkingsverband hebben. In de thuiszorg zijn de zorgvragen per cliënt erg verschillend. Daarom doe je bij de ene wat meer dan bij de ander.

Welzijn

Park Zuiderhout zet in op het leven vieren met de bewoners, zowel intramuraal als extramuraal. Daarin onderscheiden we ons wel van andere organisaties. Er worden veel welzijnsactiviteiten georganiseerd, maar denk bijvoorbeeld ook aan de medewerkers in de tuin. Zij zorgen samen met de bewoners voor seizoen producten in de moestuin. Als het fruit of de groentes rijp zijn, wordt er natuurlijk van gesmuld.

Gelijke voet

Als werknemer is het prettig dat iedereen op gelijke voet samenwerkt. Alle medewerkers zijn erg vriendelijk. Zo wordt iedereen door elkaar begroet als je elkaar op de gangen ontmoet. Je kunt ook altijd bij iedereen terecht. Zo staat de deur van de directie altijd open, voor een dringende vraag of een gezellig gesprek.

Er wordt geluisterd

Ik merk dat er in Park Zuiderhout echt naar de cliënt geluisterd wordt. Tips worden altijd bekeken en besproken. Zo zijn er een heleboel verschillende clubjes waar bewoners aan mee kunnen doen. Heeft iemand een nieuw idee, dan wordt nagegaan of er meer mensen interesse hebben en wordt het uitgevoerd. Maar ook in de zorg is alles bespreekbaar tussen cliënt en medewerkers. Hierdoor kunnen wij de juiste zorg op maat bieden.

Door het vuur

De reactie van de cliënten, is waar je het allemaal voor doet. De dankbaarheid, positieve benadering en vriendelijkheid. Daarnaast werk ik hier graag, omdat Zuiderhout je altijd blijft stimuleren te groeien en je kennis uit te breiden. Mijn team is ook geweldig om in te werken. Wij zijn helemaal op elkaar ingespeeld en weten precies wat we aan elkaar hebben. Ik zou altijd voor hen door het vuur gaan en ik weet zeker dat dit andersom ook zo is.