Yannick Verhoeven keert terug naar Park Zuiderhout voor presentatie van zijn album 'Thalamus'.

Yannick Verhoeven keert op donderdag 9 mei terug naar Park Zuiderhout voor presentatie van zijn album 'Thalamus'.

Begin januari 2022 was producer, muzikant en dj Yannick Verhoeven als artist in residence te gast op Park Zuiderhout. Tijdens zijn verblijf van drie maanden nam hij nieuwe muziek op. De rustige omgeving, de natuur en de gesprekken met bewoners en paters waren daarbij van grote invloed op het creatieproces van de nieuwe composities. Aan het einde van zijn residentie presenteerde Yannick zijn muziek live in de kapel van Park Zuiderhout. Daarna was zijn muziek samen met zijn kunst te bewonderen in de expositie ‘de Ontmoeting’ van het Stedelijk Museum Breda.

Nu ruim 2 jaar verder heeft Yannick niet stil gezeten. De muziek die hij in 2022 live heeft gespeeld in de Kapel heeft hij verder verfijnd en door ontwikkeld. Op 10 mei komt dan ook zijn album ‘Thalamus’ uit. Ter promotie van dit album heeft hij verschillende live optredens gegeven. Zo was zijn album laatst nog te horen in het De Pont Museum in Tilburg. Om zijn tour af te trappen wil hij graag nog even terug naar waar het allemaal begon. En dat is natuurlijk Park Zuiderhout.

Het album is een mooie compositie geworden vol ambient muziek. “ Voorheen maakt ik vaak opzwepende muziek om mensen aan het dansen te krijgen. Met de muziek die ik nu heb gecomponeerd wil ik juist mensen rust geven.", aldus Yannick. Yannick zal donderdag 9 mei het album weer live spelen in de kapel, , hij zal vergezeld worden door een klassiek cellist en jazzgitarist. Ook heeft hij een speciale geur ontwikkeld die tijdens de show aanwezig zal zijn. U bent van harte welkom op donderdag 9 mei van 15.00 tot 16.00 uur in de Kapel.