Tentoonstelling De Ontmoeting

Tentoonstelling De Ontmoeting

van 14 januari t/m 12 februari 2023

In 2022 verbleven Yannick Verhoeven, Jenny Ymker en Wia van Dijk in AIR De Missie. De artistieke resultaten van hun artist-in-residence periode zijn te zien in de tentoonstelling De Ontmoeting in de projectruimte van Chassé Theater Breda. Ga zeker eens kijken, de toegang is gratis!

Deze tentoonstelling van Park Zuiderhout en Stedelijk Museum Breda loopt van 14 januari tot en met 12 februari 2023 in de projectruimte van Chassé Theater Breda, Claudius Prinsenlaan 8 in Breda.

De Ontmoeting
Op een betekenisvolle manier de ander ontmoeten. Dat is de rode draad in de projecten van de drie kunstenaars die Park Zuiderhout in 2022 ontving: Wia van Dijk, Yannick Verhoeven en Jenny Ymker. Waar Ymker bewoners een hoofdrol gaf in een fotoserie van beeldende verhalen, vroeg Van Dijk bewoners haar kleuren te kiezen op basis van hun gevoelens en herinneringen. Geïnspireerd door zijn ontmoetingen componeerde Verhoeven een nieuwe, rustgevende soundtrack. Zo bieden zij een inkijk met uiteenlopende perspectieven in de bijzondere wereld van Park Zuiderhout.

Over AIR De Missie
Onder de noemer ‘AIR De Missie’ - waarbij AIR staat voor artist-in-residence - nodigde Park Zuiderhout in 2021 en 2022 drie kunstenaars per jaar uit, om de betekenis te onderzoeken van religie, zingeving en spiritualiteit in de hedendaagse samenleving. Gedurende drie maanden woonden en werkten de kunstenaars in het Missiehuis, waarbij het contact met de bewoners van Park Zuiderhout centraal stond. De resultaten per jaar werden eerder gepresenteerd in Stedelijk Museum Breda, maar vanwege de renovatie van het museum is deze editie in de projectruimte van Chassé Theater Breda te zien. 
AIR De Missie wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstloc, in samenwerking met Stedelijk Museum Breda.