September: de maand van Jeffrey Löbbes

Bewoners en tuin grote inspiratie

Jeffrey Löbbes en zijn AIR De Missie

Jeffrey rondde afgelopen zomer zijn studie aan AKV|St.Joost af en won daarna de AIR De Missie prijs, een verblijf met werkbudget in onze artist-in-residence AIR De Missie.

Publicatiedatum: 30 september 2022

"Toen ik hoorde over jullie residentie, werd ik direct enthousiast. Ik ben al langere tijd binnen mijn artistieke praktijk bezig met het inzetten van verschillende samenwerkingsvormen. Mij zou het erg leuk lijken om de bewoners te leren kennen en via gesprekken te horen wat hen heeft gemaakt tot wie ze nu zijn. Vervolgens zou ik samen met hen en/of geïnspireerd door hen, nieuw werk willen maken." aldus Jeffrey bij de start van zijn maand in AIR De Missie. 

Missie geslaagd
En zijn missie lijkt geslaagd. Donderdag 29 september rondde hij zijn residentie af met een indrukwekkende installatie in het atelier. Van oude boeken maakte hij pulp, dat hij tot organische objecten modelleerde. Het handgeschepte papier vormt het fundament van zijn botanische installatie. "Omdat ik heel veel bewoners heb leren kennen in de tuin, heb ik deze naar binnen gehaald. In mijn installatie heb ik verschillende elementen uit verhalen gecombineerd, zoals de rododendrons van broeder Wiro en de bloembollen van Tineke. Ik heb echt genoten van mijn tijd op Park Zuiderhout", aldus Jeffrey.

We danken Jeffrey voor zijn warme aanwezigheid en aandacht voor de bewoners en wensen hem veel succes met zijn toekomstige kunstprojecten!