Afscheid Sophie Mantel

Afscheid Sophie Mantel

De afgelopen maanden dompelde Sophie Mantel zich onder in het leven op en de geschiedenis van Park Zuiderhout. Met een indrukwekkend eindresultaat.

Publicatiedatum: 3 januari 2022

Inspiratie

Versleten vloertapijten en drempels waar al jaren verschillende voeten heen en weer schuifelen. Meelopen met de technische dienst en horen over het honderdjarige gebouw en vooral de ontmoetingen met de bewoners van Park Zuiderhout. Het inspireerde Sophie tot een aantal opvallende werken.

Drempelverlager

De gang naar de kapel figureert momenteel als een expositieruimte voor de abstracte landschappen over drempels van Sophie. Deze glazen hal staat symbool voor de verbinding tussen oud en nieuw én de verbinding tussen het missiehuis en het verzorgingshuis. Naast deze fotoserie heeft Sophie haar fascinatie voor ‘drempels’ ook uitgewerkt in een lichtobject.

Theatrale ontmoetingen

Haar ideeën kwamen tot slot samen in een reeks theatrale ontmoetingen vorige week. Hierin nam de kunstenaar bewoners en medewerkers één op één mee in de verhalen van de bewoners op Park Zuiderhout. In de schemer van de laatste dagen van het jaar vertelde Sophie met passie over het verleden en heden binnen onze muren. Een afscheid met een gouden randje!

Dank je wel Sophie!