Hulpkrachtenteam, een nieuwe samenwerking met Prins Heerlijk

Hulpkrachtenteam, een nieuwe samenwerking met Prins Heerlijk

Ter ondersteuning van alledaagse taken binnen Welzijn & Zorg en Facilitair gaat Park Zuiderhout een nieuwe samenwerking aan met Prins Heerlijk, in de vorm van een ‘Hulpkrachtenteam’. Dit team bestaat uit jongeren met een structurele functiebeperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

De jongeren uit het ‘Hulpkrachtenteam’ leren bijvoorbeeld een bed opmaken, de maaltijdkarren rondbrengen, met een rolstoel rijden of een broodmaaltijd klaarmaken. Ook leren ze om samen met bewoners een spelletje doen, een wandeling te maken, de was te vouwen of gewoon een gesprek te voeren. Op die manier bezorgen deze Hulpkrachten bewoners een mooie dag én bieden ze onze collega’s ondersteuning. Zo ontstaat er meer ruimte voor welzijn en zorg.

De medewerkers van Park Zuiderhout zijn – onder andere tijdens een lunchbijeenkomst – bijgepraat over de nieuwe samenwerking. "We zijn verheugd om deze samenwerking met Prins Heerlijk aan te gaan en we willen in september beginnen met 6 tot 8 jongeren”, vertelt Evelien Brugmans, projectmanager bij Park Zuiderhout. "Het Hulpkrachtenteam zal een positieve impact hebben op het vieren van het leven van onze bewoners, op het vieren van het werk van onze collega’s en natuurlijk op de jongeren zelf”, vervolgt ze.

“We hebben al een aantal jaren ervaring met het werken met Hulpkrachten. Dat helpt natuurlijk. We zijn nu druk met de voorbereidingen”, vertelt Dick Sier, projectleider van Prins Heerlijk. “We zijn verheugd om samen met Park Zuiderhout deze kans te bieden aan jongeren. Dit project laat zien dat inclusie in de praktijk prachtige resultaten kan opleveren.”

Park Zuiderhout kijkt met vertrouwen uit naar de samenwerking en het creëren van nieuwe mogelijkheden voor zowel de deelnemende jongeren als de bewoners en medewerkers. Heeft u vragen over het ‘Hulpkrachtenteam’? Neem dan even contact op met Evelien Brugmans.